Jumaat, 5 Ogos 2011

Alia pun macam budak kindergarten jugak :)

Assalamalaikum..

hye u'ooollsss...
oke..jujur, hari ni alia ponteng terawih, konon-konon nak buat assignment dengan WAWA, tapi 'jauh' sgt bilik dia tu..

hari ni hari yang penat + happy bagi alia.. KENAPA? sebab alia and classmate pergi ke perpustakaan awam Segamat, demi final projek kitorang..DIIM kan? kalau tak dengan library, tolong jgn panggil budak DIIM..hek3..

kitorang ke situ sebab jadi fasi untuk budak pra-sekolah. tadi ada 3 buah sekolah yang join.. sekolah bukit siput, sekolah segamat baru and satu lagi dari kluang kot*kalau tak silap.. alia and the geng, dapat sekolah bukit siput.. mereka lah yang first sekali yang datang.. siyesly comel2 nauzubillah.. sekarang non-hadoo budak comot.. comel belaka je..

aktiviti first kitorang buat ice-breaking.. pecah kan kepada 3 kumpulan kecil and buat briefing sikit.. lepas tanya nama, rumah, umur dan ada abang ke tak, start untuk aktiviti iaitu pertandingan mewarna..time nih gian nak pegang pensil warna, tu yang toling sikit2 tu.. sambil tu berbual-bual. mula2 diorang malu, tapi lama2, hyper-aktif pulak.. siap ada yang ajak pergi tandas*kakak, nak kencing.. ada yang ajak amik gamabar*kita nak amik gambar lah..ada yang ajak baca buku*kita rasa nak baca buku lah.. waahhh~ sweet gila diorang..

lepas aktiviti dengan kami, aktiviti dengan uncle Sam,iaitu melukis.. excited diorang tengok uncle sam melukis.. termasuk alia.. then, penyampaian hadiah untuk pemenang.. dalam pukul 11.30 diorang gerak balik.. siap salam2 lagi.. sumaph COMEL !

start 11.30 baru aktiviti kami, taklimat oleh Puan Mas tentang Perbadanan Perpustakaan  Awam Johor (PPAJ). 12.30 gerak balik kampus.. yeahhh ! dapat cerita dengan ringkas tanpa rasa bersalah.. HAHA

jom tengok gambar :


awal pagi lagi kami dah sampai

ini group 2

ni group alia
Izwan, Amer, Faiz, Wani, Wawa, Sahida, Kecik, Ieja, Ida, Mila

excited dapat task

waahhh~ nih sweet kan? gadis melayu terakhir gitu..
sopannya..ada makcik yang nak buat menantu tak?

ni bahagian atas.. diorang bosan tunggu budak2 ni.

cek balik hadiah2

yeaayy! ni budak2 group alia.. diorang datang dulu..siap beratur tw!



ni masa mula nak buat ice breaking..muka takut je semua

taklimat sikit..
eceyhhh..macam diorang ni faham je kan..terpaksa transform diri jadi lebih kecik -..-'

nih calss rap dengan assistant dia..
adik asyraf and adik alia..


tengok muka ketat diorang

sesi beramah mesra dengan kak hanis

yeaahh ! peace yaw!


tengok, siap fasi pun ikut mewarna

mostly, diorang bawak pensil warna baru beli..bila alia tanya bila beli, diorang cakap semalam..
errkkk~


alia suka dia! handsome! rambut pacak! siap pakai gel. dia kata, ibu dia buatkan..
Muhammad Syah Danish :)

Fitri, Danish and Sharmila..
abaikan amer dan ijam -..-'

nih adik zura !

ni hasil karya mereka..
memang cengkerang kura-kura warna warni kan?

kakak, amik gambar..
oke..jom !

group 3!

okeh..ni sweet :)

Uncle sam !




aza dan azie



kak ifa a.k.a syirianeese


JIM1103H Gempak!


ASZWIK!

BFF forever girls





iwan kan exco protokol..amik gambar pun kena protokol sikit
-..-'







BALIK !


oke dah... tu je.. jangan muntah dengan gambar berjuta-juta lemon nih :)

14 ulasan:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

wah.. pandai layang budak2 yerk.. sesuai wat bini ne.. jom couple nak alia.. hahahaha

AliaJustea berkata...

AHAHHA..top , tak boleh nak jujur lagi ke?

WaWa ★ berkata...

heh ! bile mase plak dia adek aku !

Yuna yuni berkata...

ak suke!! nak gambar2 ni..sila bgi ye. haha! ini mamaran bukan permintaan. haha

AwieKashi berkata...

cantik gambar....camera pun mst harga pun cantik.... HAHA!

WaWa ★ berkata...

Yuna yuni : nak copy sekeping singgit !
weyhhh, aku warne cantek . *keningkening .

aQimie Ceplos berkata...

ahaha! alia da boleh kawen.
pandai jage budak2 kecik. xcam wawa, budak kecik nangis je nanti dy tunduk buat2 x kenal. HAHAH! kIDING! ;)

AliaJustea berkata...

wawa : aceyhhh~ excited kemain kau kan.. siap 'kemsalam abg'.. lalalal~ AHHA

AliaJustea berkata...

yuna yuni : aku tak tahu mamarann tu ape ! HAHA .. bak singgit !

AliaJustea berkata...

awie : nih kamera wawa.. yelah.. canon 500D.. dia kan kaya.. kami main rembat jewp..ngeh3..

AliaJustea berkata...

qimie : HAHAH.. tak derk calon lah beb! nak join dulu.. lek luuuu~ ngeeeee~

AwieKashi berkata...

@ AliaJustea
kasi rembat je len kali..huhu

AliaJustea berkata...

yeaahh ! memg selalu rembat je.. kalau awie nampak wawa pegang.. kasi rembat itu DSLR. .

AliaJustea berkata...

wawa : aah.. memg kaki kura-kura warna biru.. budak tadika pon tahu.. HAHA

 
©Copyright by Alia Rahmat since 5 Nov 2010