Selasa, 7 Februari 2012

Request Update: Perpustakaan Perbadanan Awam Selangor

Entry ni adalah request dari kakak tersayang, Kak As merangkap senior bertauliah. ehemm .. hye kak as, nanti alia nak cool blog. sebelum tu, intro pasal Kak As, dia jugak seorang blogger yang nampak ikhlas pada penulisannya. hik3.. mentor alia bagi kos tercinta ni, sebab kitorang sama kos, Information Management, tapi Kak As dah MASTER okehhh.. kak as yang comel, meh lah bagi assignment berkepuk tu kat alia, kesian kita mendongak langit buat assignment ni*muka kesian.

macam entry lepas, alia ckp nak pegi PPAS kan. dan yang tak puas hatinya, kenapa kakak tak cakap akak kat situ jugak, alia sanggup berlari naik atas tingkat bape akak menapak, lalu hulur pendrive mintak esaimen. HAHA . akak niiihhhhhhh =='

let's begin, PPAS adalah salah satu library yang sangat AWESOME. fuuuhh~ bangga jadi budak IM yang bercita-cita nak jadi LIBRARIAN ni. kat library tu langsung tak ada amaran 'TOLONG SENYAP' ke apa ke. sangat sempoi. dan aku sendiri tak tahu nak cakap apa lagi, sebab betul-betul teruja. alia cerita yang simple2 je lah.

ni pintu masuk

dalam dia okehh



tak main tangga-tangga dah. kat cerita KERAMAT tu alia rasa PPAS yang lama kot. entaaahh

shelve dia pun OHSEEM, dari jauh dah boleh nampak rak mana yang korang nak.
paling best adalah, kids punya tempat. kat floor bawah sekali. sebab tempat tu comel ^^

hoyeaahh.. kids zon.. tapi tapi, lupa nak habak, tak bestnya bila asyik kena bukak kasut je. sebab diorang nak jaga maintenance untuk karpet yang di gunakan. alang-alang, kaki ayam je dohh.

kita boleh baca buku kat pokok olok-olok nih. hikhik

boleh naik binatang tiga ekor ni. HIKHOK. dan macam-macam lagi lah.
lagi best, boleh snap2 gambar. HAHA . warna-warni.. i likeeee. besok nak suruh laki aku decorate rumah cenggini :p

part paling best adalah di 6D Theatre. Ommooo.... korang pernah? tak kan? sangat Ohseemmm.. tiket dia RM10 untuk 5 minit. rasa 5 minit tu memang lah sekejap dan membazir, tapi bila masuk rasa mcm 20 minit. di jamin PUAS HATI. menjerit sampai tak ingat dunia. mengalir air mata sebab tak tahu nak jerit macam mana lagi. lepas semua tension.

ni que masa nak masuk theatre tu..
tangan angkaattt!
#teringat masa jadi pengawas

hik3..okeh Kak ida, cukup? HAHA.. eyhh, kejap kak as , kejap kak ida =='

update entry ni makan 3 jam ohhh.. gara-gara line celcom berukband yang haprak ni.
seriously aku nak kerja kat library ni. nak jugaaaakkk! tak kiraaaa!

1 ulasan:

Miss Red berkata...

thank you alia..for this entry..Memang alia cute la...hehe..sohit me back yah.Akak ada hupdate sikit to reply this entry...(^_^)

 
©Copyright by Alia Rahmat since 5 Nov 2010