Rabu, 27 Jun 2012

Kau Pergi Akhirnyaaa

Hari ni, 27 Jun 2012, 12:12 am, dapat call dari Zura dengan ayat "Zariq dah takde". Kawan, kau tahu tak apa yang aku rasa saat tu. Aku anggap itu cuma gurauan. Sebab, aku baru berharap kau akan bangun semula lepas Aril buat status ini.


Sekarang, kau dah tak ada kawan. TAK ADA! Lepas ni sape lagi yang ASZWIK nak buli? Siapa? Aril? huh! Dia selalu menang! Kitorang nak kau, kau selalu mengalah dengan kitorang kan?

Lepas ni dah takde dah kau sibuk nak join ASZWIK. Ok ok, semak kau tahuuu. Siap nak tambah huruf kat group kitorang tu. ehh.. semak lah. HAHA :'(

Allah tak nak kau tanggung lama-lama sakit tu kan? Sebab tu DIA amik kau. DIA nak jumpakan kau dengan kembar kau, Syaza. Kau pun selalu cakap kau rindu dia.

Zariq..
sape nak penuh kan noti Facebook kitorang dengan like like dari kau? Sape nak IM kitorang tengah2 malam nak suruh 'dia' online? Sape nak tanya 'mana yang lain? tak online?' Dah tak ada okayy!

Zariq..
Saat saat akhir hayat kau pun, kau still buat status untuk kitorang.

Zariq, cuma itu kenangan terdekat yang kitorang ada. Cuma status ini. Terima kasih kawan :')

Selfish ke kami tak bagi Aril deactive Facebook kau? Biar orang nak cakap apa. Itu sahaja kenangan yang ada. Lepas ni, kalau nampak facebook kau online, bukan kau dah. Tu bukan kau! Itu Aril :'(

Dan status ini, status terakhir kau sebelum kau operation.

Terima kasih Zariq, terima kasih untuk persahabatan selama 4 bulan ini. ye, ia di alam maya cuma. Tapi sangat memberi kesan kepada kami semua.


9 September 1992 - 27 Jun 2012
Al-Fatihah untuk Tengku Ahmad Zariq bin Tengku Muhammad

Tiada ulasan:

 
©Copyright by Alia Rahmat since 5 Nov 2010